Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/mormedsmerter.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/mormedsmerter.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Mor med Smerter

JEG og VI

Jeg forsøger at huske mig selv, og huske på at det er vigtigt også at være jeg og ikke altid vi. Det er langt fra altid det lykkes, men sådan en simpelt ting, som at huske, at når jeg omtaler mig selv, så er det med jeg/mig og ikke vi/os, hvilket ikke er blevet nemmere efter jeg er blevet mor. Dog er der en situation, hvor jeg hellere end gerne bruger vi, og det er om sygdommens påvirkning af vores hverdag.

Det er min krop, som fysisk mærker smerterne og de udfordringer det giver, men det er os som familie det påvirker. Det er os alle fire, der skal leve med konsekvenserne af det. En erkendelse jeg har været længe om at indse, og derfor er jeg lidt stolt af mig selv, når jeg husker at omtale denne situation med os og vi. Der må aldrig herske nogen tvivl om, at jeg er mega ked af, at vores lille familie skal leve med de udfordringer det giver i hverdagen, men nu er det en gang sådan, at det er vores vilkår og så må vi få det bedste ud af situationen. Rent praktisk betyder det bl.a., at sådan en ting som støvsugning og gulvvask bare ikke er noget vi deles om her i huset, det er og bliver P’s opgave, for det koster for mange smerter, hvis jeg gøre det.

Min mand og jeg er et team, vi skal sammen få hverdagen til at fungere, og det skal vi gøre sammen, således vi både hver især, som par og som familie trives. Og vigtigst, vores børn skal være glade og trives. Dette regnestykke tror jeg de fleste småbørnsfamilier kæmper en daglig kamp for at få til at lykkes. Men for lige at gøre regnestykket endnu sværere, ja så smider vi lige en gang kroniske smerter ind i ligningen. Derfor er jeg stolt af at min mand og jeg er et rigtigt godt og stærkt team, der står sammen og kæmper, for at løse hverdagens regnestykker med alle de ubekendte, der nu engang kan være i ligninger.

Fotograf - svigermor

Fotograf – svigermor

2 Comments

 1. bettina østergaard

  Det er godt skrevet. Jeg er selv smerte patient, og har været det i 8 år, siden jeg var 24 år.Det er min ryg. Jeg har en kæreste og en søn på 1,5 år. Åh det er hårdt indimellem, føler ikke altid at jeg slår til som mor eller som kæreste. Skal hvile mig meget i løbet af dagen. Vi tænker meget på barn nr 2, at vores søn skal have søskende. Men jeg ved virkelig ikke om jeg kan klare det 😢 min frygt er stor, hvad nu hvis jeg ingen energi har tilbage når der kommer 2. Synes jo allerede at det er hårdt nu.
  Hilsen Bettina

  Reply
  1. veronica (Post author)

   Tak for dine positive ord.
   Jeg kender til fulde frustrationerne og tankerne. Men den bedste gave vi har givet min store dreng, er en lillebror. Den kærlighed og fornøjelse de har af hinanden er det største i verden. Jeg elsker begge mine drenge over alt på jorden. Og utroligt nok finder man overskuddet til det, når de er der, men jo det er hårdt til tider. Og man fortryder kun de børn man ikke får, selvom prisen for dem, kan blive høj.
   Håber I finder den løsning, som er bedst for jeres lille familie. Og husk ingen børn har taget skade af at være enebarn….

   Reply

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *