Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/mormedsmerter.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/mormedsmerter.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Mor med Smerter

Det første ord

Min lille baby bliver stor, og det går alt for stærkt…. Han er lige blevet 11 måneder, men det stopper ham ikke i både at være rimelig stabilt gående uden hjælp, og sørme om ikke det første ord kom i onsdags. Han har længe haft lyde, hvor vi som forældre ved, at det betyder ”jeg er tørstig”, ”jeg er træt” etc. Men i onsdags kom så det første ord, hvor det var til at forstå. Som så mange andre mødre, håbede jeg da på det første ord ville blive ”mor” eller ”far”. Det blev dog ingen af delene, men derimod ”MAD”.

Vi er heldigvis velsignet med børn, som spiser hvad der bliver serveret, og de spiser meget mad. Det er derfor ikke den største overraskelse, men alligevel til stor morskab for P og jeg, da vores lille dreng et kvarter før maden blev serveret råbte ”MAD” konstant.

Idet vi lever i en tid hvor vores smartphones er en tro følgesvend, så skulle det første ord selvfølgelig foreviges. Det var Joachim dog på ingen måde enig i. Så hver eneste gang jeg forsøgte at optage det første ord, var drengen sikker på, at vi nu skulle vi spise, og hvorfor råbe højt pp MAD, når mor allerede er ved at finde det frem..

Nu kan vi så spændt vente på, at ordforrådet udvides, forhåbentligt bliver det næste ”MOR”, og det vil da være fedt hvis det så kunne foreviges.

Hvad var det første dit barn sagde?

2 Comments

 1. Signe Op.

  Haha, det ér sgu da også et essentielt ord at kunne!
  Vores datters første ord var “BAR!” – hvilket jo i for sig også er ret godt at kunne, nu jeg tænker over det, men som altså betød “far”. Og jeg var vist lidt muggen over det, så vidt jeg husker, for hun kunne da godt lige give mig lidt credit for at passe hende hele dagen, haha! Men jeg sagde jo “far” til hende hele tiden; “far er på arbejde, nu kommer far snart hjem, Hov – nu kommer far osv.” Så det gav ret god mening.
  Vores søn valgte til gengæld et lidt utraditionelt ord, nemlig: “SOVS!!” Han var RET pjattet med sovs. Og var han ikke tilfreds med varianten eller mængden, lærte han at sætte sådan et ansigt op, mens han råbte SOOOOOVS!, så man faktisk blev i tvivl, om han i virkeligheden var en slags djævle-yngel. Hahaah! 😉
  Og nu er de teenagere. Og jeg glæder mig over, at den 15årige endnu ikke er begyndt at sige “bar” igen – og den 13årige, well… han er stadig ret glad for sovs :-)

  Reply
  1. veronica (Post author)

   Ej hvor er det fedt at høre det ikke kun er vores dreng der sætter mad før mor og far😊
   I weekenden er ordet BAR også kommet i ordforrådet sammen med MOAR. Det er så dejligt når de begynder at snakke, selvom det også er vemodigt de ikke længere er små babyer

   Reply

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *